Як розрізняти харчову і непищевую листову нержавіючу сталь (продовження)
І справді, позиція прихильників визначення харчової групи нержавіючого прокату рівнем його легування, не позбавлена здорового глузду. Дійсно сплави, що мають у своєму хімічному складі підвищену частку присутності хрому (більше однієї десятої), а тим більше оснащені додатковими легуючими компонентами у вигляді молібдену та нікелю, цілком можуть отримувати допуск для використання у сфері, пов'язаної з виготовленням, зберіганням та транспортуванням харчової продукції.
Проте охочі купити лист нержавійки 1мм для харчової галузі, повинні знати, що не всі в даному варіанті визначення так однозначно, оскільки для деяких категорій подібних сплавів присутні обмеження щодо тимчасового контакту їх поверхні з продукцією харчового призначення, наприклад, з молочною продукцією. Для подібного роду сплавів, обмежуються терміни перебування подібної харчової продукції в тих ємностях, які були з них виготовлені. До подібного роду категоріям нержавіючого прокату можна зарахувати, наприклад, AISI 201, AISI 310, AISI 409 та 430-ю категорію з тим же буквеним позначенням. Не радять фахівці застосовувати прокат даних категорій і при облаштуванні пищепроводных систем.
Также, стремящиеся купить лист нержавейки 1мм с последующим использованием в пищевой сфере, должны внимательно относиться к тому, как именно там используется листовая нержавейка пищевой группы. В некоторых ситуациях данную металлургическую продукцию применяют в качестве базового материала при производстве труб с электросварным швом, в последствие допускаемых для использования в качестве материала для обустройства пищепроводных систем. Тут в якості базового критерію для застосування на перший план виходить набір (види, процентне співвідношення) хімічних компонентів, присутніх у складі використовуваного матеріалу.
Что же касается листового нержавеющего проката, не имеющего отношения к пищевым категориям, его, чаще всего, применяют в строительной и бытовой сфере, где также имеются определенные нормы и условности связанные с его применением, но гораздо более либеральные, чем те, которыми оперируют в пищевой отрасли. Такого плана листовой прокат и стоит существенно дешевле, и подыскать его гораздо проще. Если же говорить о приобретении, и пищевой и непищевой прокат лучше покупать у солидных, проверенных поставщиков. Це допоможе уникнути проблем з подальшою експлуатацією та зробить придбання і постачання продукції більш швидкими і комфортними.
- Нержавіючий або оцинкований прокат: цінова різниця нівелюється за період експлуатаціїІ у нержавіючого, і у оцинкованого прокату є схожі властивості, що дозволяють успішно чинити опір корозійному впливу та негативного впливу складних погодних умов.Повна версія новини
- Як розрізняти харчову і непищевую листову нержавіючу стальНа різних ресурсах в онлайн просторі вже досить давно ведуться дискусії на тему: як правильно розрізняти листову нержавіючу сталь харчової та нехарчової групи.Повна версія новини