Як розрізняти харчову і непищевую листову нержавіючу сталь
На різних ресурсах в онлайн просторі вже досить давно ведуться дискусії на тему: як правильно розрізняти листову нержавіючу сталь харчової та нехарчової групи. Ця тема небайдужа для багатьох підприємців, охочих купити нержавіючу сталь в україні з метою її застосування у виробничих галузях, пов'язаних з переробкою і виготовленням різного роду харчової продукції. Також дане питання цікавить ділових людей, що займаються ресторанним бізнесом і транспортуванням харчових продуктів.
Наиболее простым и доступным для практического применения ответом, который выдает сегодня большинство специалистов, является тест листовой нержавеющей стали при помощи банального намагничивания. Если продукция листового нержавеющего проката не поддается намагничиванию, ее можно отнести к категории пищевой нержавеющей стали, если же прокат положительно реагирует на действие магнитного поля, такую разновидность нержавеющей стали применять в производстве, связанном с изготовлением продуктов питания, по мнению большинства специалистов, нельзя.
Объясняется такая, незатейливая на первый взгляд, методология проверки достаточно просто. К воздействию магнитного поля, как правило, остаются нейтральными те группы металлургического проката, в которых если и присутствует углерод, то на весьма низком уровне, а количество никеля в химическом составе сплава, наоборот, является более внушительным. Разумеется, категории нержавеющего проката, отличающиеся повышенной долей присутствия углерода в своем составе, будут реагировать на воздействие магнитного поля положительно.
Но все, кто намерен купить нержавеющую сталь в украине для дальнейшего использования в пищевых отраслях промышленности, должны знать, что есть у такого, весьма упрощенного, подхода к тестированию проката на принадлежность к пищевой группе, и свои противники. Они придерживаются мнения, что главным качеством для выявления принадлежности или непринадлежности нержавеющего листового проката к пищевой группе, является такая ключевая особенность, как уровень сопротивляемости нержавеющего сплава коррозионному воздействию. Виходячи з такого постулату, будь легована, і вже поготів, високолегована категорія листового нержавіючого прокату, може бути віднесена до групи харчової нержавіючої сталі.
- Нержавіючий або оцинкований прокат: цінова різниця нівелюється за період експлуатаціїІ у нержавіючого, і у оцинкованого прокату є схожі властивості, що дозволяють успішно чинити опір корозійному впливу та негативного впливу складних погодних умов.Повна версія новини
- Як розрізняти харчову і непищевую листову нержавіючу сталь (продовження)І справді, позиція прихильників визначення харчової групи нержавіючого прокату рівнем його легування, не позбавлена здорового глузду. Дійсно сплави, що мають у своєму хімічному складі підвищену частку присутності хромуПовна версія новини