Кошик
55 відгуків
+380 (66) 462-84-66
+380 (98) 509-47-02
+380 (56) 776-97-59
+380 (56) 767-20-49
ПП "АРТСЕЛ"
Кошик

Сталевий нержавіючий прокат для харчової галузі, особливості експлуатації (завершення)

Сталевий нержавіючий прокат для харчової галузі, особливості експлуатації (завершення)

У харчовому виробничому сегменті в залежності від нюансів технологічного процесу та інших супутніх об'єктивних і суб'єктивних факторів, що можуть використовуватися різні категорії нержавіючого сталевого прокату, що відрізняються по набору хімічних компонентів і як наслідок за своїм фізичним і експлуатаційних кондицій. Проте всі ці різновиди харчової нержавійки об'єднує одне важливе експлуатаційне якість – високий рівень опірності корозійного впливу. Потрібно визнати, що без цієї особливості нержавіючих сплавів, вони навряд чи б отримали таке широке застосування у сфері виготовлення харчової продукції.


Якщо говорити про найбільш затребуваних категоріях нержавіючого сталевого прокату для харчової галузі, помітно частіше інших різновидів нержавіючої сталі використовуються сплави марок AISI 304, AISI 316 та їх аналоги. Серед іншого, такий рівень затребуваності підтверджується і різними пошуковими запитами в онлайн просторі, де теми типу, купити лист нержавіючої сталі AISI 316, куплю нержавіючу трубу AISI 304 і т. п. досить часто зустрічаються у верхніх рядках статистичних викладок.

 

Нержавійка даних прокатних категорій відноситься до групи аустенітних сплавів, що володіють неабиякими показниками міцності при досить непоганому рівні пластичності. Складається нержавіючий прокат із суміші металу з хромом, з досить скромною часткою присутності вуглецю. Хром і повідомляє матеріалу той самий високий показник опірності впливу корозійних факторів. Аустенітна група сплавів відноситься до немагнітної категорії нержавіючого прокату, а їх досить щільна структурна кристалічна решітка, злегка нагадує рідкі сплави, повідомляє матеріалу такий рівень поверхневої гладкості, завдяки якому він не потребує якихось додаткових полировках і фарбуванні.

 

Для харчового виробничого сегмента важливою кондицией сплавів аустенітної групи є той фактор, що при здійсненні зварювання матеріалу, безпосередньо на місці стикування деталей, не відбувається утворення так званого між шовного простору. Дані варіації сталевого прокату, при впливі на них температурних режимів, досягають точки плавлення, значно збільшують рівень своєї пластичності і просто змішуються. Однак у нержавіючому прокаті, поряд з хромом, присутність якого в матеріалі суворо лімітована згідно з міжнародними нормативами, присутній також і нікель. Саме наявність цього легуючого компонента і повідомляє матеріалу необхідну пластичність. Тим не менш, деякі вузли та технологічні нюанси вимагають від використовуваних матеріалів підвищених міцності кондицій, і в таких ситуаціях доводиться вдаватися до варіацій нержавіючого сталевого прокату, у складі яких присутній лише хром.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner