Кошик
64 відгуків
+380 (66) 462-84-66
+380 (98) 509-47-02
+380 (56) 776-97-59
+380 (56) 767-20-49
ПП "АРТСЕЛ"
Кошик

Труби з нержавіючих сортів прокату для харчової галузі

Труби з нержавіючих сортів прокату для харчової галузі

Разногабаритный трубний прокат з нержавіючих марок сталі харчового призначення, відноситься до тих виробів, які відрізняються підвищеними показниками хімічної опірності при експлуатації в середовищах із середнім рівнем агресивності. Виготовлення та з'єднання подібного роду металургійної продукції здійснюється за такою самою методологією, як і у будь-яких інших різновидів трубного прокату, для виготовлення якої використовуються різні варіації листової або рулонної нержавійки. Якщо технологія, по якій виготовляється трубна харчова нержавіюча сталь, передбачає проведення зварювальних робіт, а у випадку з перерахованими варіантами базових матеріалів, уникнути цього просто не можливо, для їх здійснення застосовують такі сорти нержавіючої дроту, компонентний склад яких буде аналогічний основним зварюваного матеріалу.


У таких випадках надзвичайну важливість набуває компонентний набір сплавів (таких, наприклад, як AISI 304 і AISI 409). Правильно підібраний склад легуючих компонентів та речовин відкриває можливість використання сплавів для виготовлення так званих «гігієнічних» сортів прокату, яке здійснюється зі строгим дотриманням усіх чинних регулюючих нормативів для медичної, фармакологічної і харчової сфери виробництва, а також для деяких інших галузей, які відрізняються підвищеними вимогами до гігієнічних властивостей матеріалів.

 

У разі необхідності виготовлення харчового нержавіючого трубного прокату для подальшого використання в умовах дії значних температурних режимів, в якості базового матеріалу для подібних виробів використовується нержавіюча сталь жаропрочных прокатных категорий. Если же к воздействию значительных температурных режимов добавляется и воздействие повышенного давления, в качестве исходных материалов, для изготовления пищевого трубного проката используются нержавеющие сплавы, отличающиеся повышенными прочностными кондициями, классифицируемые, как высокопрочные. Все эти свойства материалов достигаются, как применением различных производственных технологий, так и введением в химический состав определенных легирующих компонентов. 

 

Базовые требования к пищевым категориям трубного проката 

 

- повна відсутність будь-яких слідів контакту матеріалу з продуктом, що виготовляється з його участю, протягом всього експлуатаційного періоду – хімічна стійкість матеріалу;

- відсутність проблем і складностей при проведенні зварювальних робіт – хороший показник зварюваності;

- підвищені показники корозійної стійкості;

- рівень поверхневої шорсткості матеріалу (забезпечує чистоту поверхні виготовляється з нього харчового обладнання).

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner