Кошик
55 відгуків
+380 (66) 462-84-66
+380 (98) 509-47-02
+380 (56) 776-97-59
+380 (56) 767-20-49
ПП "АРТСЕЛ"
Кошик

Сталь нержавіюча для виготовлення лез (продовження)

Сталь нержавіюча для виготовлення лез (продовження)

Варіанти нержавіючих сплавів для виробництва лез

 

Висока стійкість до корозійного впливу, невибагливість в обслуговуванні, високі естетичні показники роблять нержавіючу сталь практично незамінним матеріалом для виготовлення різних виробів, серед яких можна назвати леза бритв, ножиць, різців, скальпелів, ланцетів, ковзанів. Залежно від частки присутності в сплавах хрому і вуглецю їх класифікують на різні види.

 

Аустенітні сплави

 

В даній категорії може бути близько 16 – 26 відсотків хрому. Наявний у складі сплаву нікель додає більшої сили його антикорозійними властивостями. Бажаючі придбати нержавійку аустенітної групи повинні також знати, що вона байдужа до дії магнітного поля і піддається гартуванню при високотемпературних і низькотемпературних режимах.

 

Мартенситні сплави

 

У нержавіючих сплавах даної категорії частка присутності хрому може коливатися в районі 10,5 – 17 відсотків від загальної маси. Для забезпечення таких сплавів більш високим коефіцієнтом твердості вони піддаються гартуванню з різким охолодженням в рідині (вода, масло). Незважаючи на більш ніж солідний рівень твердості та опору деформуванню, сплави даної категорії відрізняються значною крихкістю, і додають складності при обробці. Крім того сплави цієї групи не відрізняються індиферентністю до впливу магнітних полів.

 

Феритні сплави

 

У даній групі сплавів рівень вмісту хрому може досягати 17 – 27 відсотків, а норма присутності в складі вуглецю буде навпаки більш низькою. Всім хто збирається купити нержавійку, що відноситься до феритної групі, слід знати, що вона також здатна до намагничиванию, однак загартовуванню її не піддають.

 

Вироби, одержувані з нержавіючих сплавів аустенітної і феритної категорії, досить прості в експлуатації, легко очищаються і миються, стійкі до впливу високих температурних режимів, і утворення подряпин. З них можна успішно виготовляти не тільки леза для кухонних ножів, але і інші видні столових приладів і різного роду кухонні приналежності. Вельми затребувана у різних виробників подібної продукції, що входить в аустенитную групу, нержавійка категорії AISI 304. Тут присутня по 18% та хрому і нікелю, що забезпечує їй застосування для виробництва різних виробів і компонентів, що відрізняються складною конфігурацією.

 

Що ж стосується ножових лез високої якості, для їх виготовлення фахівці воліють використовувати нержавійку категорії AISI 410, що входить у групу мартенситних сплавів. У продукції, одержуваної з даної різновиду нержавіючого прокату, перш за все, можна відзначити досить тривалі терміни служби, а також довготривале збереження гостроти та інших експлуатаційних кондицій.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner