Кошик
55 відгуків
+380 (66) 462-84-66
+380 (98) 509-47-02
+380 (56) 776-97-59
+380 (56) 767-20-49
ПП "АРТСЕЛ"
Кошик

Нержавіюча сталь листова для громадського харчування

Нержавіюча сталь листова для громадського харчування

У сфері пов'язаної з виробництвом, виготовленням, зберіганням та доставкою продуктів продовольчої групи особливе значення має те, який саме матеріал використовується для виготовлення різних пристосувань і устаткування застосовуються для виконання всіх перерахованих вище дій. В результаті, в даній сфері особливою популярністю в якості базової сировини для виготовлення різних пристосувань і устаткування користується так званий харчовий нержавійка лист. Всі ємності і пристосування, що виготовляються з даної варіації нержавіючого прокату, не надають шкідливого впливу на якісні характеристики харчових продуктів у процесі їх виробництва, доставки або заощадження.

 

Практично будь-якого представника великого сімейства нержавіючого прокату можна віднести до матеріалів так званої високолегованої категорії, демонструє підвищений рівень опірності корозійного впливу, який забезпечується за рахунок такого важливого легуючого елемента, як хром. Саме завдяки цьому компоненту на поверхні нержавіючих сплавів утворюється особливий шар, який виступає головною перешкодою для виникнення корозійних ділянок внаслідок тривалого перебування матеріалу під впливом агресивних речовин і середовищ різного ступеня інтенсивності.

 

Використовується в харчовій промисловості нержавійка лист, втім, як і інші представники нержавіючого прокату (труба, круг, профіль і т. д.) повинен бути забезпечений присутністю в своєму хімічному складі хрому в межах близько 12 – 27% від загальної маси сплаву. І чим більш вагомим буде даний показник, тим вищою буде опірність матеріалу негативного впливу корозійних процесів. Крім хрому при виготовленні нержавійки, особливо харчової групи, зрозуміло, використовуються і інші легуючі компоненти, здатні чинити серйозний вплив на поліпшення або навіть зміна тих чи інших експлуатаційних показників матеріалу. Так, наприклад, якщо представник харчового нержавіючого прокату має у своєму складі не менше 18% хрому, а за його легуючі якості, поряд з вищевказаним елементом, відповідають також такі речовини, як молібден і нікель, то дана варіація нержавіючого прокату буде відрізнятися більш високим рівнем опірності впливу хлорвмісних речовин і середовищ.


Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner