Кошик
55 відгуків
+380 (66) 462-84-66
+380 (98) 509-47-02
+380 (56) 776-97-59
+380 (56) 767-20-49
ПП "АРТСЕЛ"
Кошик

Чи можна віднести сталь AISI 430 до харчової групи?

Чи можна віднести сталь AISI 430 до харчової групи?

Нержавіюча сталь – розряд металургійного прокату, відмітною особливістю якої є стійкість до корозійного впливу. Серед різних варіацій, присутніх на міжнародному ринку можна виділити групу AISI. Вона завоювала особливу популярність завдяки своїм експлуатаційним і естетичним показникам, а також високим рівнем опірності негативному впливу навколишнього середовища. Але чи можна віднести, наприклад, лист нержавіючий зі сталі категорії AISI 430 до, так званої, харчової групи? Найчастіше характеристики металопродукції не несуть точної інформації про належність сплаву до категорії, що підходить для випуску тих чи інших виробів. Тому виробники в основному відштовхуються від загальної інформації про товар, і на її базі вибирають найбільш оптимальний варіант матеріалу.

 

Изготовление специализированного оборудования (конвейеров, миксеров и т.п.), контейнеров и емкостей предназначением которых является обработка и хранение пищевой продукции, просто невозможно без ответственного подбора первичного материала для производства всех этих приспособлений. Именно приготовление пищевой продукции ее хранение и транспортировка, способны вызывать даже у стойких металлических изделий различные повреждения вплоть до образования очагов коррозии. Окислительные процессы же в свою очередь приводят к быстрому приходу в негодность приготовленной продукции. В силу этого наиболее популярным базовым материалом для изготовления различного рода кухонной и пищевой атрибутики, по мнению многих специалистов, является высококачественный сплав углерода с железом.

 

Характеристики

 

Данный вариант нержавейки является комбинацией углерода с Fe, P, CMn, Cr, S и Si. Сплав относится к семейству так называемых ферритных сплавов. Благодаря незначительному присутствию в составе сплава молибдена и никеля, он весьма прост в обработке и без особых проблем поддается формованию. Но каковы свойства сплава AISI 430, и можно ли его отнести к пищевой группе? Безсумнівно, ця категорія входить в групу корозійностійких матеріалів, і, завдяки відсутності в своєму складі такого легуючого компонента, як титан, використовується в сфері, пов'язаній переробкою і транспортуванням харчової продукції.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner