Кошик
72 відгуків
+380 (66) 462-84-66
+380 (98) 509-47-02
+380 (56) 776-97-59
+380 (56) 767-20-49
ПП "АРТСЕЛ"
Кошик

Лист нержавійка в громадському харчуванні

Лист нержавійка в громадському харчуванні

У харчовій галузі важливе значення має матеріал, з якого виготовляється обладнання, що контактує з продуктами харчування. У цій сфері досить широке застосування отримала така режисерська позиція, як лист нержавійка для закладів громадського харчування. Всі типи обладнання і тари, одержувані з цього матеріалу, не відрізняються негативним впливом на властивості харчових продуктів у процесі їх виготовлення, а також транспортування і зберігання.

 

Такий вид прокату як лист нержавійка відноситься до категорії високолегованих матеріалів мають значну корозійну стійкість, запорукою якої служить присутність у складі хрому. Таким чином, поверхня матеріалу утворює шар, що перешкоджає корозійних утворень при впливі агресивних речовин.

 

Використовуються в громадському харчуванні листи з нержавіючої сталі имеют содержание хрома в границах 12 – 27%, и чем выше данная составляющая, тем лучше коррозийная сопротивляемость сплава. Кроме того для улучшения эксплуатационных качеств в состав входят разного рода химические компоненты. Например, если в листе присутствует не менее 18% хрома, а для легирования задействованы молибден и никель, он будет обладать высокой сопротивляемостью к хлорсодержащим веществам. Если доля хрома колеблется между 13 и 17%, лист будет отличать высокая коррозийная сопротивляемость при контакте с химическими смесями и растворами, отличающимися низкой агрессивностью.

 

В результаті стає ясно, що використовується в закладах громадського харчування неіржавіюча сталь повинна мати такий набір компонентів, щоб відповідати передбачуваним умовам експлуатації. Так, наприклад, на підприємствах громадського харчування, для миття тари і обладнання, що беруть участь в процесі приготування їжі, використовуються різного типу хімічні розчини. Як правило, в них присутня сульфамінова кислота або каустична сода. У результаті, щоб забезпечити безпеку слід застосовувати марку нержавіючої сталі AISI 316 володіє значним рівнем опірності до безперервного впливу агресивних середовищ при нагріванні до 90 °C. У побутовому середовищі, де експлуатаційні вимоги не такі жорсткі, можна обходитися тарою й устаткуванням, одержуваним з нержавіючої сталі марки AISI 304.

 

У будь-якому випадку, використовувана в громадському харчуванні нержавійка, повинна повністю відповідати всім гігієнічним і санітарним нормативам і не надавати під час експлуатації негативного впливу на людину.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner