Кошик
72 відгуків
+380 (66) 462-84-66
+380 (98) 509-47-02
+380 (56) 776-97-59
+380 (56) 767-20-49
ПП "АРТСЕЛ"
Кошик

Лист нержавіючий або оцинковка: відмінності

Лист нержавіючий або оцинковка: відмінності

Сталь оцинкована, неодмінно, повинна «вистоятися», давши тим самим вивітритися продуктів природного окислення, а захисної цинкової патині, набрати необхідні міцнісні кондиції. Лист сталевий, має оцинковану поверхню, має зовнішні відмінності від листа нержавіючого – його поверхня має візерунки, одержувані від кристалізації цинку і змахують на так звану «білу іржу».

 

У сталевого листа з оцинкованою поверхнею маються наступні експлуатаційні властивості:

- термін використання, у разі товщини шару оцинковки в 60 мкм, може досягати двадцяти п'яти років;

- хороша можливість переносити різні навантаження механічного характеру, типу згинання, вальцювання, витяжки, кування і штампування;

- добра переносимість при навантаженнях тиском;

- задовільна стійкість матеріалу при температурних коливаннях;

- невисокий рівень провідності електрики,

 

Однак оцинкована сталь схильна до впливу речовин кислотної групи: відрізнити її від нержавіючого металу, обробка дозволяє тієї ж соляною кислотою. Оцинкована поверхня активно веде себе при хімічній взаємодії з їдкими кислотами, а лист нержавіючий, легований хромом, до впливу кислотного середовища залишається байдужим.

 

Експлуатаційні характеристики нержавіючої сталі, в порівнянні з оцинкованими металами, також виглядають краще:

- експлуатаційний строк такого роду сплавів може доходити до півстоліття;

- нержавійка пластично і спокійно переносить деформацію;

- добре справляється з навантаженнями ударного типу;

- відмінно чинить опір впливу помірно органічних і кислотних середовищ;

- не додає складнощів в процесі обробки;

- відмінно справляється як з підвищеними, так і заниженими температурами;

- не представляє загрози з точки зору екології.

 

При вступі в контакт з продуктами харчової групи, нержавіюча сталь не дозволяє утворюватися ніяким шкідливих сполук, в тому числі і при обробці в режимі високих температур, що додає їй преференцій у порівнянні з металом, що має оцинковану поверхню. Оцинковка здатна до окислення при контакті з деякими харчовими продуктами, що може призвести до виділення шкідливих речовин.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner