Кошик
56 відгуків
+380 (66) 462-84-66
+380 (98) 509-47-02
+380 (56) 776-97-59
+380 (56) 767-20-49
ПП "АРТСЕЛ"
Кошик

Лист нержавійка для молочної промисловості

Лист нержавійка для молочної промисловості

В даний час, в купе зі спеціалізованими сортами пластмас і склом, лист нержавійка вважається найбільш підходящим матеріалом, який отримав офіційне схвалення, як базовий елемент для виробництва спеціалізованого обладнання, що використовується в молочній та інших видах харчової продукції.

 

Витримка пред'являються гігієнічних норм у виробничій сфері, вимагає створення найбільш комфортних безпечних, а головне, стерильних умов для випуску продукції. Саме відповідність токсичним і гігієнічним нормативам та визначає рівень продукції, що доставляється згодом у торгові мережі.

 

Найбільш поширена в сфері молочного та харчового виробництва використання листа нержавіючої сталі марок AISI 304 і AISI 316. У деяких особливих ситуаціях виробники вдаються до высоколегированным марок, плюс до таких марок, як AISI 430 і 409.

 

Среди наиболее важных характеристик нержавейки, используемой в пищевой сфере, соблюдение которой должно быть неукоснительным, считается гладкая, то есть не деформированная и не имеющая изначальную шероховатость поверхность листа нержавейки. И, разумеется, в его составе не должно быть никаких токсичных компонентов.    

 

В молочном производстве существует две краеугольных стадии обработки сырья (молока). На первой, после доение молоко по нержавеющим трубам доставляется в молокоприемник, так что к трубам, в данном случае, предъявляются весьма серьезные требования. Согласно ним контролируется присутствие в сплаве различных веществ, уровень коррозийной восприимчивости технологические качества сварного шва, плюс отделочные параметры, как наружной, так и внутренней поверхностей.

 

В процессе подбора сплава внутренняя поверхность будет иметь весьма важное значение. Согласно требованию, предъявляемому к сварному шву, его уровень шероховатости не должен превышать 1,6 мкм. Если поверхность шва будет грубой и будет слишком выступать, это повлияет не только на прочностные характеристики трубы, но и на процесс транспортировки молока, поскольку есть риск появления осадков и как следствие образование патогенной среды.

 

Друга стадія обробки молока має на увазі під собою сепарацію, пастеризацію, гомогенізацію і стерилізацію сировини. У кожній з перерахованих операцій задіюються вироби, для виготовлення яких потрібна сталь, відрізняється високими якісними характеристиками.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner